Är du den som kanske ger dyrare gåvor under högtider men får tillbaks mindre eller inget alls?

Är du den som kanske ger dyrare gåvor under högtider men får tillbaks mindre eller inget alls?

Då kanske du är den som alltid köper för mycket gåvor och den andra personen för lite i gåvor eller inget alls. Och samma historia upprepar sig för varje år, även under födelsedagar, farsdag, morsdag oavsett vilken dag så blir det alltid ojämnt.


Du gör alltid det där lilla extra, frukost på sängen, någon överraskning under dagen, en fin gåva och när det är din tur att få uppleva din högtid som du ser fram emot, eftersom att du alltid anstränger dig för dessa stunder. Så möts du av något simpelt som en kram eller vykort, ingen frukost på sängen eller överraskning på dagen. Vilket kan lämna en bitter eftersmak.


Men vi från hus och torp vill hjälpa er som upplever detta.  Så hur löser man detta? Rätt enkelt, man talar om för varandra hur man upplever varandras uppvakning jämtemot varandra, man talar om vilken budget man skall gemensamt möta beroende på, högtid eller firande.

Lättast är att man kommer överens om att ett max tak, budgeten är en valfri summa, då det blir svårare för den som är lite snålare med gåvorna att förvänta sig att få mera och måste därmed måste möta budgeten i gåvor.  

Och i extrema fall kanske man även måste tillägga ett minimumbelopp och maxbelopp, tillexempel 100 – 500 kr så att den snålare inköparen faktiskt möter en form av budget.

Dom som är lite snålare med att överraska med presenter eller speciella överraskningar, måste biland få fått uppleva det själv och känna av att presenter, överraskningar och frukosten på sängen faktiskt avtar om denna person inte själv anstränger sig att uppfylla dessa trevliga upplevelser.

Och skulle den snålare personen bli bitter över att detta sker eller förargad över händelsen, så behöver du inte ge någon förklaring. Då denna snålare person vet mycket väl inom sig att den snålare personen har hållit sig med sin ansträngning och gåvor.

Men vi från hus och torp vill självfallet inte att det inte skall gå så långt.

En lätt dialog med varandra löser sig alltid. Kom överens och motpartner måste även inse att hens glamorösa dagar kanske är över om denna person inte anstränger sig mera under dessa högtider.

Det heter som sagt. Ge och ta. Ger man inte, förvänta dig inte att få heller, skulle vi säga.  

 

 

Som alltid önskar vi er från hus och torp en fortsatt trevlig dag och hoppas att vi ses igen vid nästa blogginlägg.

Tillbaka till blogg