Fem saker värda att köpa för att hålla dig varm

Vinterkylan är på ingång. Värmen ute och inne i huset börjar att ändra sig till det kallare.

Vi från hus och torp har tagit fram saker som är värda att inköpa för kommande vinter och även framtida vintrar.
Och listan består utav ull.

Anledningen till att välja ull är att det passar året om. Detta är tack vare ullens egenskaper. Ull är temperaturreglerande och hjälper kroppen att hålla en jämn temperatur oavsett om det är varmt eller kallt i din omgivning.

Utöver att ull är temperaturreglerande, så är ull dessutom fuktabsorberande och håller dina fötter torra och fräscha.

Ett par ordentliga ulltofflor.
En kall vandring barfota i huset på morgonstarten är inte densamma som en varmstrand upplevelse. Gällande design, form och typ så rekommenderar vi en helsluten sko som omsluter hela foten.
Det finns ett flertal designer, former och priser klasser beroende på butik.
Viktiga punkten är att det ska vara äkta ull.

Ullstrumpor.
Vi alla kanske inte älskar toffelformen eller känslan av att bära skor inomhus. Köp sådant fall ett par rediga ullstrumpor som omfamnar foten, på det viset hjälper du dina fötter att hålla sig varma och stöter bort en del av golvkylan.

Ull filt.
En ull filt kan hjälpa dig på fler ställen än besöket på soffan eller fåtöljen. Du kan nämligen ta med den till sängen, lägg ullfilten ovanpå ditt sov täcke på inför kväll sömmen. Med ullfilten ovan på din natt täcke fångar ullfilten upp kylan och hjälper dig att hålla en varm temperatur under natten, detta beror självfallet storleken av din ull filt.

Täcker ullfilten enbart hälften av natt täcket, så väljer du själv vart du vill placera ullfilten. Då gäller det att tänka, vart fryser du om natten. Är det överkoppren eller är det fötterna som fryser på kvällen?

Ull poncho.
Ett utmärkt val att inskaffa en poncho som hjälper dig i ditt hem att hålla dig varm men ändå en fri känsla av att bära en filt runt halsen och överkroppen. Det finns korta och även långa varianter, det är en smakfråga. Men valmöjligheterna finns och priser sträcker sig självfallet olika beroende av säljare.

Ulltröja
Känner man sig inte bekväm med ullponcho och föredrar en mera klädsel inomhus, så finns det ulltröjor, hör finner man olika storlekar, design och priser. Men ulltröja är utmärkt val att även ta med sig utomhus och till arbetet, likaså gällande poncho valet.

Fingervantar
Arbetar du mycket med händerna? Sitter du som oss på hus och torp och arbetar med datorn så är fingervantar nästan ett måste. Fingervantar finns det ett stort utbud inom, men viktigast är att fingertopparna ska vara fria. Att arbeta nerkylda fingertoppar eller händer är ingen behaglig känsla. Fingervantar har även en underbareffekt när man omfamnar en varm kopp av antingen te eller kaffe med bägge händerna omslutna kring muggen.   

Som vanligt önskar vi er alla besökare till hus och torp en trevlig dag och hoppas vi ses igen vid nästa blogginlägg.

Tillbaka till blogg