Gör egen loppis hemma på gården.

Rensa och gör egen loppis hemma på gården.

Idag skriver vi från hus och torp om att göra egen hemma loppis på sin egna gård, vi kommer att ge några tips som underlättar potentiella köpare som kommer att komma till din gårds loppis.

 

Rensa din trädgård
Vi börjar med att rensa gården, plocka undan saker som inte ska säljas från gården. Plocka undan dina trädgårdsredskap som inte skall säljas, cykel/cyklarna, uteleksaker, sparkcykel/sparkcyklarna, fotbollen/fotbollarna etc.  

 

Planera vart ska bordet stå och avskilja vart besökarna
Att placera bordet/borden är viktigt, då du kanske inte vill att besökaren går fritt på din tomt. lättast är att placera loppisbordet synligt när man anländer till din tomt, bordet skall vara lätt åtkomligt åt besökarna.

Känner du att besökarna inte ska gå bakom bordet eller vidare genom gården så kan avskilja med lite snöre som avskiljare. Placera ner pinnar i marken eller markera runt stolpar, föremål som du har tillgänglig. Se till att markeringen är i tydlig höjd för besökarna och var inte rädd för att muntligt tilltala till någon besökare som rör sig mot ett område som du anser är avstängd för besökare.  

 

Ta inte fram skräpiga eller söndriga saker
Köpare köper med ögonen, som köpare gör man oftast en överblick på loppisbordet. Ta inte fram saker som är trasiga eller leksaker som inte är hela.

Det kan skapa en oro för köparen att hen köper trasiga saker som hen inte upptäckt på plats. Hur roligt är det att komma hem med något fynd och plötsligt inser man, att man har köpt något som är trasigt från loppisen.

 

Kolla över leksakerna
Sälja av barnens gamla leksaker som barnen inte längre leker med, kan komma till glädje för någon annan. Men för att öka chansen av försäljning kan man se över leksakerna innan man placerar ut det på gårds loppisen.

Se till att leksaken är hela, är leksaken/leksakerna kompletta.
Ta din tid att torka rent leksakerna innan försäljning.

Som köpare är det inte är så uppfriskande att plocka upp en leksak som har gamla matrester eller andra synliga smutsstänk.

En snabb rengöring på leksakerna får sakerna att glänsa lite mera och kännas lite mera rena och nya.   

Går leksakerna på batterier så ska man se över att leksaken faktiskt fungerar, testa att stoppa i nya batterier och starta igång leksaken.

Du kanske inte vill ge helt nya batterier till köparen, så kan man ta fram batterier som man senare kan tillsätta i leksaken för att bevisa att leksaken/leksakerna fungerar, det avgör man själv.

Men som köpare så vill kan helt försäkra sig att leksaken faktiskt fungerar.
 
Hur ofta har man hört ordet, jag tror att leksaken fungerar, jag är inte säker.
Den fungerade när barnen lekte med den i somras, man behöver nog bara stoppa i nya batterier i den.

 

Sätt pris
Detta är något som underlättar för dig och köparen. Att upprepa samma pris om och omigen kan bli utdraget. Tänk på att inte sätta allt för högt pris, detta är trots allt en loppis.

Och många besökare är på plats för att få ett fynd eller för att hitta ett bättre pris än vad butikerna kan erbjuda.

Loppis är loppis och förhandling och prutmån avgår man själv om det ska finnas.

Man är aldrig tvungen att gå med på prutande priser, men det kan även vara bra att bli av med sina saker. Det avgör man som sagt själv.

 

Ta betalt
Kontant eller Swish?

I flesta fall så använder vi oss utav Swish på loppis, men även kontant.

Skulle det vara så att köparen eller du inte använder dig utav Swish och föredrar kontant, se då till att inskaffa växel dagen innan gårdsloppisen så att du inte behöver göra detta i sista stund.

Köpare som använder sig utav kontant har ofta högre sedlar som hen själv vill växla till mindre växel.

Använder du dig utav Swish så är det lättast att antigen skriva upp sitt Swish nummer så att köparen lätt kan skriva numret själv så att du slipper upprepa ditt mobilnummer och för att underlätta ytterligare så kan man skapa sin egna QR som köparen senare bara använder sin mobilkamera så blir köpet smidigare för dig och köparen.

Se dock till att du faktiskt ser pengarna på ditt konto eller att köparen visar fram sin mobil att hen har fört över pengarna för köpet.

 

 

Det var allt för idag och vi från hus och torp hoppas att listan kan vara till hjälp.

Som alltid önskar vi från hus och torp en fortsatt trevlig dag.  

 

Tillbaka till blogg