Hittat små hål på dina kläder? Då har du nog pälsängrar i hemmet, men är det farligt?

Att hitta små hål i kläder kan vara en indikation på att pälsängrar har varit där och gnagt. Men oroa dig inte, vi från hus och torp har tagit fram några enkla steg du kan ta för att skydda dina kläder från dessa små gnagare.

Det är vanligt att pälsängrar ibland tar sin föda från textilier såsom kläder och filtar. Pälsängrar dras till kläder som är gjorda av naturliga material, såsom ull och bomull, eftersom de innehåller proteiner som pälsängrar behöver för att överleva.

De kan också lockas av kläder som har svettats i, eftersom det ger en extra källa av näringsämnen.

Först och främst är det viktigt att hålla dina kläder rena och torra.
Tvätta dina kläder regelbundet och häng upp dem på en torr plats där det är svårt för pälsängrar att nå dem. Förvaring i täta lådor eller påsar kan också hjälpa till att skydda dina kläder från gnagare.


För att du ytterligare ska kunna skydda dina kläder kan du också använda doftfria kemikalier som avskräcker pälsängrar från att närma sig dina kläder.
Dessa produkter kan hittas i många djuraffärer och online-butiker.
(viktigt att läsa och be om råd innan du köper)


Det är viktigt att notera att det inte är lämpligt att använda giftiga kemikalier eller fällor för att avskräcka pälsängrar från att närma sig dina kläder. Dessa metoder kan skada både djur och miljö.


Hur tar sig pälsängrar in i huset?

Det är dock möjligt att pälsängrar kan komma in i människors hem och bo där om de hittar en lämplig plats att bo och tillgång till mat.

När de bor inomhus kan de orsaka skada på textilier och möbler, och i sällsynta fall kan de bitas om de känner sig hotade.

För att minimera risken för pälsängrar att komma in i ditt hem och stanna där, är det viktigt att hålla ditt hem rent och välventilerat och ta bort eventuella maktkällor som kan locka till sig pälsängrar.

Det är också en god idé att täta eventuella sprickor eller hål i ditt hem där pälsängrar kan komma in.

I allmänhet är pälsängrar inte farliga för människor att bo med, men det är viktigt att ta lämpliga försiktighetsåtgärder för att minimera risken för att de kommer in i ditt hem och orsakar skada.

Om du upplever en pälsängrar-problem, bör du överväga att kontakta en professionell skadedjursbekämpning för att hjälpa till att avlägsna dem på ett säkert och ansvarsfullt sätt.

 

 

Som alltid önskar vi från hus och torp er alla läsare en fortsatt trevlig dag och hoppas att vi ses igen vid nästa blogginlägg.

Tillbaka till blogg