Renoveringar som ökar husets värde

Dagens hus och torpblogg kommer att handla om renovering som kan öka huset värde för din bostad. Att bo i hus ger en grad frihet att du kan få prägla din stil och känsla, men vad ökar huset värde?

Nedanför går vi igenom några punkter som hus och torp anser kan öka huset värde i helhet.  

 

Måla eller tapetsering
Dessa två saker ser vi oftast i hus. Antingen gillar man tapetsering eller målade väggar.

Ibland kan det vara blandat. Men vi från hus och torp rekommenderar att hålla sig till ett val. Antingen tapetsering eller målat, försök att få en helhet som följer husets val av färger, från dörringången och vidare in i huset.

Älskar vi inte ett hus som håller en stil hela vägen?

 

Badrummet
Badrummet, nästintill ett utav mest använda rummen efter köket och vardagsrummet. Badrummet är ett utav det dyraste renoveringsprojekt och kostnad.  

Vi från hus och torp anser att renovera badrummet kräver noggrant tänk och planering i helhet. Hur vill att badrummet ska se ut, vilken stil vill du att det ska följa? Helsvart? Helvitt? Hur ska spegeln se ut, är det touchspegel eller vanlig, är det en rund spegel?

hur ser handtaget på dörren se ut? passar kommoden ihop med toaletten och duschen?  Ska ni inskaffa duschdörrar eller köra med en öppen dusch?

Listan är lång, men ett fint badrum är alltid något som faller i husets värde.

Men ta in hjälp, gör helst in detta själv om du inte kan eller är expert inom detta område. Anledningen är att när vi renoverar ett badrum så är det mycket regler och krav. Främst krav om hur allt skall installeras och byggas kring våtrum.

Och om det inte utförs av en licenserad företag, så täcker oftast inte någon försäkring huset om det uppkommer våt skadar, fuktskador eller skador från våtrum.

 

Köket
Huset hjärta från start till slut. Vi vaknar på morgonen och brygger vår varma dryck inför morgon starten, vi tillagar frukost, lunch, mellanmål och kvällsmat.

Högtider och firanden tillagas från köket. Köket är centrum i huset och vem älskar inte ett rymligt eller organiserat kök?

Ett kök kan bli varmt och värmande på många sätt, en helhet stil med köksluckor, golv, väggar och tak är det något att sikta på.

När du inskaffar köksprodukter, försök hitta en stil som präglar köket, allt från kaffekoppar, glasen, tallrikar, bestick, kaffemaskinen, brödrosten och dina stekpannor. Hur fint är inte ett kök som håller en stil när man besöker.

Är det ett italienskt kök? Med underbara dofter och känslan av värme. Kanske ett japanskt kök där bambufärgen lyftes fram men det stilrena öppna köket. Eller den värmande stuga stilen, där allt känns hemtrevlig.

Stilar finns det gott om, men försök att hålla en helhet och blanda helst inte med färgen som att du har en svart kaffekanna, en vit brödrost i samband med en ljusgrön mixer för att den färgen var billigare i butiken. Med bästa mån och budget, finn en stil som passar dig och ditt hem.

 

Helhet
Vad för still i hemmet är viktigt, från start till slut. Försök att tänka helhet, hur vill du att ditt hem ska upplevas som? Vilka färger vill du inskaffa? Vilken budget passar dig?

Det är mycket att tänka på. Men alla dessa saker ökar en känsla i huset och följer man huset färger i samband med huset inredning, får man oftast en större känsla av helhet när man besöker någons hem.

Ett helhets hem får en att uppleva ett helt paket och hjärnan behöver inte plottra ut vad som inte passar i rummet.

Har du aldrig upplevt exemplet på ett första hem besök där du antingen ser en tavla på väggen, ett skåp eller något som sticker ut under husbesöket och funderat, varför finns den tavlan där? Den passar inte alls in där. Varför har man en sådan sak i det rummet?

 

Det finns många saker som kan få ens hem att känsla större och mera värdefullt, men en helhet ökar oftast chansen bättre.

Och som alltid önskar vi er från hus och torp en fortsatt trevlig dag och hoppas att vi ses igen vid nästa fredags blogg.

Tillbaka till blogg