Skräm bort köpare ”online taktiken”

Vi från hus och torp kallar det för online-taktiken. Men vad betyder det?

Att köpa ett hus är en stor investering och kan vara en spännande men också en utmanande upplevelse. Idag vill vi från hus och torp diskutera något som som vi ser på internet, och som kan få köpare att känna sig osäkra och oroliga när de söker efter sin drömfastighet.

Det handlar om "online-taktiken" som vi kallar det från hus och torp – det betyder att det är ett sätt att avskräcka potentiella köpare från att investera i en fastighet genom att skrämma dem med falsk information.

 

Låt oss förklara hur det fungerar.

En köpare som är intresserad av ett visst objekt deltar i en grupp på sociala medier, som exempelvis Hus och Torp. De vet att många andra köpare är också intresserade av samma objekt, och vill undvika att konkurrera med dem.

För att göra detta kan de använda taktiker som att kommentera öppet i kommentarsfältet, där köparen betonar objektets alla brister och höga kostnader som tillkommer för att åtgärda problem för objektet, eller till och med ljuga om eventuella problem som inte ens existerar.

En annan taktik som används är att skriva "SÅLD" i kommentarsfältet.

Detta kan lura administratören att tro att objektet redan är sålt och därmed ta bort objektet. Förmoda att grupp administratören inte tar bort den omgående så kan detta ge en möjlighet för köparen att skrämma bort andra potentiella köpare som ser att någon redan har köpt objektet och därmed släpper intresset av objektet.

Så vad kan du göra för att skydda dig mot dessa taktiker? För det första, se alltid på varje kommentar med kritiska ögon och ta en egen uppfattning om objektet. Är skrivaren verkligen ärlig eller försöker de manipulera dig?

För det andra, ta ansvar för ditt eget köp och undersök objektet ordentligt själv. Gör din egen research och ta reda på all information du behöver för att göra ett bra köp. Kom ihåg att det är ditt ansvar att ta reda på allt du behöver veta.

Online-taktiken är samma taktik som går och kan användas på fysiska hus visningar.

Att köpa en fastighet är en stor investering, men det behöver inte vara en stressig upplevelse.

Genom att vara uppmärksam på "online-taktiken" och ta ansvar för ditt eget köp kan du undvika att bli skrämd och hitta den drömfastighet du söker.


Och som alltid önskar vi er från hus och torp önskar vi er alla läsare ha en trevlig dag och hoppas att vi ses igen i nästa blogginlägg.

Tillbaka till blogg