Vad krävs för ett hemma kontor?

Pandemin perioden som fortfarande idag år 2022 är aktiv men talas inte om i samma hög frekvens som tidigare och en större grad restriktioner som är upphävda, så har vi gott tillbaka till det mera normala livet.

Men under pandemin när det var som svårast, fick många yrken ta med sig arbetet hem, en utmaning som kanske blev en enkel sak men svårare för andra.

Jag har tidigare talat med byggare och mäklare där walk in garderob eller ett extra små rum i huset blev ett mera attraktivt objekt då denna yta skulle omvandlas till ett hemma kontor.

Enligt min åsikt tror jag att värdet att ha ett litet rum till hemma kontor förblir ett värde för framtida objekt.

Så vad krävs för att ha ett hemma kontor? Faktiskt inte mycket.

Vi från hus och torp vill hjälpa våra medlemmar och besökare i den bästa mån vi kan och idag ska vi tala om hemma kontor vad som krävs för dom som inte har tillgång till ett extra rum för ett hemma kontor.

  • En bärbar dator.
    Fördelen med en bärbar dator är att du kan förflytta datorn utan krångel, dom flesta bärbara datorer har ett inbygg webbkamerasystem, samt inbyggd mikrofon för online möten. Dom allra flesta bärbara datorer har en touchad och tangentbord inbyggda. En bärbar dator klarar sig även bra en längre period utan elström, förutsatt att den är fulladdad. Längden utan strömsladd varierar självfallet beroende på modell och batteri kvalitet på din bärbara dator.
  • Kontoret/utrymmet.
    Detta behöver absolut inte vara stort, i teorin behöver du inskaffa dig en yta som är lika stor som din bärbara dator. Du kan ta en del av hemma köksbordet, vardags bordet, även ligga kvar i sängen eller om du känner att du behöver sitta ute i fint väder så kan du placera datorn i knät i solstolen. Detta är fördelen med den bärbara datorn, du kan omplacera dig i stort sett överallt så länge datorn har ett laddat batteri eller en strömkälla.
  • Behöver du skrivare?
    Ja och nej, allt beror på vad arbetsgivaren nämner. Men en skrivare behöver inte vara avancerad, den behöver heller inte vara stor. Det finns en rad varianter där ute och självfallet tar du den skrivare du behöver för din situation. Dom allra flesta sänder sina dokument över nätet eller ett lagrat mål som tillhör företaget när man arbetar hemifrån.
  • Papper och penna?
    Ja och nej, men för att spara utrymme och att alla saker håller sig vid rätt plats utan att försvinna utspritt i hemmet och att det ska vara lika smidigt som att förflytta din bärbara dator så rekommenderar vi dig att kolla på Konferensmappar. Det finns en rad varianter, former och prisklasser. Men allra flesta fyller bra funktioner.
  • Hörlurar?
    Ja och nej, ibland kan det vara skönt att stänga av utomstående ljud eller om man känner för att spela musik i högre volym så är hörlurar ett utmärkt alternativ. Som jag tidigare nämnde, så är det är inget måste men det kan vara skönt att faktiskt vara i sin egen värld av musik, podd eller radio när man arbetar.
  • Datormus?
    Ja och nej allt beror självfallet hur mycket man använder sig utav muspekaren. Andra använder sig utav muspekaren mera än vanligt och vissa betydligt mindre, man märker rätt omgående om man behöver en datormus eller inte. En datormus kan man inköpa för en mindre peng samma gäller för en musmatta.

Och därmed är detta allt som faktiskt behövs för att kunna arbeta hemifrån, vi nämnde inte internet men vi förmodar att det är ett självfallet läge.

Ytterliga ett tips är att alltid försöka få en ro oavsett vart du befinner dig med din bärbara dator, kanske en blomma i närheten, en varmare filt som omger dig, inskaffa en dimlampa som lugnar dig. Listan är lång men gör det du känner som får dig att arbeta bekvämare i ditt hem.

Vi hoppas att listan har hjälpt er som inte har tillgång till eget kontor och hoppas att detta hus och torpblogg inlägg har hjälpt er. Och som alltid önskar vi från hus och torp en fortsatt trevlig dag och hoppas på att vi ses igen vid nästa blogginlägg.
Tillbaka till blogg