Växter att Odla Under Vintern

Vi från hus och torp känner att nu när vintern sveper in och utomhusnätterna blir långa och kalla, finns det inget som slår känslan av grönska inomhus. Men vad kan man odla ?


Det finns faktiskt ett antal växter som trivs inomhus och kan ge dig den gröna friden du längtar efter, även under de kallaste månaderna. Låt oss utforska tillsmannas med hus och torp några av de växter som är perfekta för vinterodling inomhus.


Kryddväxter: Tänk dig att ha färsk basilika, timjan, rosmarin och persilja till hands året runt. Det är möjligt genom att odla dessa örter inomhus. Placera dem i en solig fönsterbräda där de kan få tillräckligt med ljus och vatten.


Microgreens
: Om du älskar färska gröna blad, är microgreens ett fantastiskt alternativ. Dessa små, snabbväxande blad kan odlas inomhus även under vintern. Du kan odla saker som sallad, rädisor, ärtskott och koriander för att krydda dina rätter.

Sallad: Ja, du kan odla din egen sallad inomhus. Använd en kruka eller en låda med god dränering och placera den i ett soligt fönster. På så sätt kan du njuta av färsk sallad året runt.


Spathiphyllum
(Fredskalla): Om du föredrar underhållsfria växter är fredskallan ett utmärkt val. Den trivs i skuggiga områden och kräver minimalt underhåll. Dess vackra gröna blad och vita blommor kommer att lysa upp ditt inomhusutrymme.


Julstjärna
: För en extra dos färg under vintern kan du satsa på julstjärnan. Den blommar i vackra färger under december månad. Se till att placera den i ett ljust fönster och undvik att utsätta den för kyla.


Orkidéer
: Orkidéer är kända för sina vackra blommor och är perfekta för inomhusodling under vintern. De trivs i indirekt ljus och behöver inte mycket vatten.


Citrusväxter
: Om du har gott om utrymme och starkt ljus kan du prova att odla små citrusväxter som citronträd eller mandarinträd inomhus. De ger inte bara frukt utan är också dekorativa.


Julkaktus: En klassisk växt för julen är julkaktusen. Den ger vackra blommor under december månad och trivs i indirekt ljus.


Så även när snön ligger tjock och kylan biter kan du fortfarande ha ditt eget gröna paradis inomhus. Oavsett om du är ute efter färska kryddor eller en färgstark jul, finns det en inomhusväxt som passar ditt behov. Så ta en paus från vintermörkret och njut av grönskan inomhus.

Som alltid önskar vi från hus och torp er en trevlig dag och hoppas att vi ses igen vi nästa blogginlägg.

Tillbaka till blogg