Hur minskar man kylan från golvet utan att installera golvvärme

Idag kommer hus och torp att skriva om varför blir golvet kallt, en mycket vanlig fråga som uppkommer i sitt hem eller en upplevelse som allra flesta utav oss har upplevt antingen hemma hos sig själv eller hos någon annan.

Men hur kan vi ta ann oss problemet utan att installera golvvärme?
Det finns flera alternativ att ta till för att minska kylan från golvet utan att installera golvvärme. Här är några tips från hus och torp.

Rengör ventilationskanaler  
Om ventilationskanalerna är smutsiga eller täppta kan det leda till att mindre varm luft når golvet. Rengöring av ventilationskanalerna kan göra att mera varm luft når golvet och därmed minska kylan.


Täta fönster och dörrar

Om fönster och dörrar inte är tätade kan det leda till att kall luft tränger sig in i rummen. Genom att tätning runt fönster och dörrar kan man förhindra kall luft från att tränga in i rummen och minska kylan från golvet.


Använd golvmattor

Att använda golvmattor kan hjälpa till att minska kylan från golvet. De fungerar som en isolering som hindrar kylan från att nå upp till golvytan. Detta kan ge en varmare känsla i rummet.


Använd gardiner

Gardiner kan hjälpa till att isolera fönster och förhindra att kall luft tränger in i rummet. Genom att använda gardiner kan man även förhindra att den varma luften som finns i rummet tränger ut genom fönstren.


Använd tyngre möbler

Tyngre möbler som står på golvet kan fungera som isolering och hindra kylan från att nå upp till golvytan. Genom att placera tyngre möbler på golvet kan man minska kylan och skapa en varmare känsla i rummet.


Använd isolerande material

Genom att använda isolerande material på golvet kan man minska kylan från att nå upp till golvytan. Det finns flera olika material som kan användas, till exempel kork, gummi och cellplast.

Genom att använda dessa tips från hus och torp kan man minska kylan från golvet utan att behöva installera golvvärme.

Det är dock viktigt att komma ihåg att dessa lösningar kan vara temporära och att en mer permanent lösning kan krävas för att få en varm och bekväm miljö i hushemmet.

 


Som alltid önskar vi från hus och torp er läsare en fortsatt trevlig dag och hoppas att vi ses igen vid nästa blogginlägg.

 

Tillbaka till blogg