Saker man inte tänker på efter att man har köpt sitt första hus

Ni har äntligen köpt huset som ni älskar, kontraktet är på skrivet.

Ett inflyts datum finns och man bara längtar tills att man får använda husnyckeln för första gången. Men den det finns saker som man inte alls tänker på som nyköptare.

Vi från hus och torp har tagit fram en lista nedanför som vi tror kan hjälpa er läsare.

 

Grovsortering: Du kommer att använda dig utav grovsorterings stationer en väldans del vid ditt första hus köp, speciellt när man renoverar och under sommaren rensar buskar, för att sedan kratta löv som måste slängas. Att ta reda på vart grovsorteringen finns i din stad kan underlätta ditt ansvar som husägare.

 

Återvinningsstationer: När kör eller går i sin stad så vet man om att dessa stationer är placerade väldigt synligt för ögat, man vet om dessa stationer. Men minst anar man inte hur mycket det faktiskt kommer att används när man blir husägare. Det kan till och med hjälpa din månadskostnad om du kan sortera och använda dig utav återvinningstationerna. Detta är något som man inte tänker på när man är under husvisning men kommer väldigt mycket till användning när man har flyttat in i sitt drömhus. Och man önskar att återvinningsstationen var rakt över gatan till ens hus.

 

Matställen/Matbutiker: Något som vi verkligen använder dagligen eller några gånger i veckan. Men vi använder inte matställen för enbart mat vi använder matställen för sista minuten ingredienser tex. Mjölk, bröd, smör som saknas till barnen på lördagsmorgonen eller något som saknas till kvälls middagen. Och hur ofta har vi inte hamnat där på lördagskvällen när vi får suget på något gott till filmkvällen men närmaste matbutik är väldans långt bort. Att ha ett matställe som befinner sig i gång avstånd underlättar verkligen mer än vad man inser.

 

Buss hållplats: Något som man inte heller har i tanken när man köper sitt första hus. Men busstationer underlättar för personer som kanske inte har körkort, vissa barn använder dessa för att ta sig till och från sin skola vid en viss ålder och en nära buss hållplats underlättar verkligen för barnen och en själv om man inte har egen transportmedel.

 

Vilken direktion rinner gatuvattnet när det regnar:

Något som man absolut inte tänker på.

Men när det faktiskt regnar mycket och det blir stop vid gatan på grund utav att vatten brunnen är fylld med skräp, löv eller vad nu som blockerar att vattnet rinner ner i vatten brunnen som det bör göra. 

Men med att vattnet inte försvinner betyder det att vattnet letar sig fram till nästa brunn och möjligen stoppar även denna brunn och vattnet rinner nu vidare längs gatan och det blir stop vid nästa brunn som är slut brunnen på den gata.

Då stannar vattnet vid närmaste hus, detta kan orsak till överflöd med vatten och även leda till vattenskada till ens egna tomt. Om det nu visar sig att ditt hur är närmast.

 

Och som alltid önskar vi från hus och torp alla en fortsatt trevlig dag.

Tillbaka till blogg